Ik ben Hans Verbeek, eigenaar van Digitaalburg Nieuwsmedia. Tot voor 21 jaar geleden deed ik voornamelijk fotowerk voor de regionale week- en dagbladen, maakte ik wedstrijdverslagen van voetbal en atletiekwedstrijden en deed ik raadsverslagen in Aalburg.

Ik merkte toen ook dat er nog heel veel nieuws op de planken bleef liggen, waar geen plaats voor was. Ik besloot toen een web-log te beginnen met nieuws uit de gemeente Aalburg. Die web-log groeide al snel uit zijn jasje doordat er ook veel nieuws uit andere gemeenten bij ons binnenkwam. Vervolgens begon ik een website, we waren toen een van de voorlopers van de nieuwssite’s. Zo ontstond de Digitale Nieuwskrant die ongeveer twee jaar heeft bestaan. Ook deze groeide uit zijn jasje en wij moesten op zoek naar een goede provider die al het nieuws wel aankon.

Toen we die gevonden hadden, besloten we verder te gaan onder onze bedrijfsnaam Digitaalburg. Allereerst met nieuws uit het Land van Heusden en Altena en later kwam daar ook de Langstraat en de Bommelerwaard bij. Dat bleek een succesformule, we bleven groeien en nu draaien we bij onze provider met het zwaarste pakket om alle bezoekers aan te kunnen. En dat is nodig mede omdat onze regio weer groter is geworden. We plaatsen nu nieuws uit het hele Rivierengebied en landelijk 112Nieuws.

Tot nu toe kon in de website nog steeds combineren met mijn job als technisch commercieel adviseur bij een bedrijf met betonproducten. Ook dat gaat veranderen want vanaf 1 augustus 2019 zal ik fulltime voor mijn website aan de gang gaan. En gelukkig hoef ik ook niet alles zelf te doen, door een aantal mooie samenwerkingsverbanden wisselen we ook veel berichten uit. 

Update:

Met ingang van 17 augustus 2019 ben ik met pensioen gegaan, ik kan al mijn tijd nu steken in Digitaalburg.