Digitaalburg steunt SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard. Daarvoor hebben wij onder andere deze pagina gemaakt waar we zoveel mogelijk informatie gaan delen. Onze redactie zal bovendien actief gaan meewerken in het communicatie team waarvoor we onder andere foto’s en video’s gaan maken. 

BOMMELERWAARD – Over een half jaar is het weer zover, in het weekend van 6 en 7 juni zal in Ammerzoden weer SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard gehouden worden. Teams die willen inschrijven kunnen dat vanaf nu weer doen.

SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette rondom Kasteel Ammersoyen staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Het evenement gaat op zaterdag 6 juni om 14.00 uur van start. Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – de survivors – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours.
Een van de meest indrukwekkende momenten zal wellicht op zaterdagavond plaatsvinden. Om 23.00 uur zullen er kaarsjes aangestoken worden waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. Daarin steunen ze elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

Naast de ceremonies wordt er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Deze Kinderloop zal op zondag om 12.00 uur plaatsvinden.

De uiteindelijke finale is op zondag 7 juni om 14.00 uur Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald aan de hand van een cheque die aan KWF wordt overhandigd.

Inschrijven
Inschrijven voor zowel teams, individuele deelnemers als die voor de kinderloop kunnen zich nu al inschrijven. Dat kan via de volgende link: https://www.samenloopvoorhoop.nl/doe-mee/?SamenLoopNaam=Bommelerwaard%202020

De video hieronder maakten wij in 2015